Maadoittumisinfoa

MAADOITTUMISEN ABC

A. Parhaiten, luonnollisimmin ja ilmaiseksi maadoitut ollessasi paljain jaloin yhteydessä maahan. Hiekassa, mullassa, nurmikolla. Jopa betoni maadoittaa, mutta ei asfaltti eikä puu. Jalkojen lisäksi koko kehosi voi maadoittaa sinut, jos kosketat maata paljaalla iholla. Esimerkiksi maadoitut, kun teet puutarhatöitä paljain käsin! Parhaiten maadoitut kostealla pinnalla, meren suolavesi ja hiekkaranta ovat erityisen hyvä johde.

B. Jos vaihtoehto A ei ole mahdollinen, seuraavaksi paras tapa maadoittua on käyttää maadoitustuotteita niin, että yhdistät ne maahan maadoituspuikon avulla. Maadoituspuikon mukana tuleva johto on 12 metriä pitkä, joten tuotteiden johtoon yhdistettynä saat käyttöösi noin16 metrin johdon. Maadoituspuikon käyttö voi kuitenkin olla ongelmallista kaupunkiolosuhteissa.

C. Jos vaihtoehdot A ja B eivät onnistu, voit käyttää maadoittumistuotteita maadoitetun pistorasian kautta. Yleensä uudemmissa taloissa pistorasiat on maadoitettu, vanhemmissa on puutteita. Kosteissa tiloissa, siis keittiöissä ja kylpyhuoneissa, tulisi pistorasioiden olla maadoitettuja. Käyttäessäsi tätä vaihtoehtoa on hyvä testata maadoituksen toimivuus testerillä. Jos maadoitus ei ole tehty pistorasiassa oikein, eivät tuotteetkaan toimi niin kuin niiden kuuluu!

MIKSI MAADOITUSTUOTTEET OVAT NIIN ERITYISIÄ?

Maadoituslakanat ja kirjekuorilakanat valmistetaan 100% luonnollisesta, valkaisemattomasta ja värjäämättömästä egyptiläisestä puuvillasta. Jokaisessa lakanassa on yli 365 metriä hopealankaa, ommeltuna täysin luonnolliseen puuvillaan, antaen lakanalle sen johtavat ja antibakteeriaaliset ominaisuudet. Tämän ainutlaatuisen suunnittelun ansiosta olet mukavasti yhteydessä maahan nukkuessasi. Jokaisen lakanan kulmaan nappikiinnityksellä yhdistettävä maadoitusjohto liittää lakanan kotisi maadoitettuun pistorasiaan tai maadoituspuikkoon.
Sleep Deep / GroundedBeauty - tuotteissa on koko pinta päällystetty hopealangalla, joten niitä voi käyttää myös toisen kankaan läpi.

Maadoitusmatoissa on johtavana aineena hiilikuitu. Matot on valmistettu keinonahasta eivätkä ne sisällä PVC:ta tai lateksia.

MAADOITUSTUOTTEIDEN HUOLTO JA PUHDISTUS

Maadoituslakanoiden (puolilakanan, täyslakanoiden) sekä maadoituspeiton, tyynyliinan ja maadoitusalustan vääränlainen pesu saattaa aiheuttaa johtavuuden ja hyötyjen menetyksen. Pese tuotteet samoin kuin muutkin vuodevaatteesi, käyttäen hellävaraista pesuohjelmaa ja mietoa pesuainetta 40-60 asteessa. Pese 60 asteessa esim. 2-3 kuukauden välein, koska korkeampi lämpötila poistaa tehokkaammin hopealangoista mahdollisen kertyneen haitallisen rasvan. Älä käytä valkaisuainetta tai huuhteluainetta, tai mitään näitä sisältävää pesuainetta, sillä niiden kemikaalit saattavat pilata maadoitustuotteiden johtavuuden. Tarkista myöskin, ettei pesuaineesi sisällä mitään öljypohjaista ainesosaa. Jos tarpeen, käytä vetyperoksidipohjaista ei-valkaisuainetta tahrojen poistoon ja lakanan valkaisemiseen. Kuivaaminen alhaisella lämmöllä on suositeltavaa, kuivausrummussa korkeintaan 65 asteessa. Ei kemiallista pesua. Pese maadoitustuotteesi vähintään 2 kertaa kuukaudessa, aina lämpimällä vedellä. On kankaiden johtavuuden kannalta parempi pestä usein kuin harvoin, pesu oikealla tavalla tehtynä ei niitä kuluta. Eimerkiksi lakanan keskimääräinen "ikä" on 2-3 vuotta. Jos käytät tuotteita esim. lakanan alla ilman suoraa ihokosketusta, voit harventaa pesukertoja.

Älä käytä vartalovoiteita, rasvoja tai öljyjä ennen nukkumaanmenoa alueilla jotka koskettavat lakanaa tai muita maadoitustuotteita. Nämä aineet imeytyvät helposti kankaaseen. Niiden sisältämät öljyt hapettuvat ilman vaikutuksesta ja saattavat vähentää maadoitustuotteiden johtavuutta.

Maadoitusmaton ja maadoitusrannekkeen voit puhdistaa miedolla pesuaineella ja vedellä. Maton suojuksen voit pestä samoin kuin lakanat. Tasokuivausta suositellaan.

VINKKEJÄ, JOILLA VOIT "ELVYTTÄÄ" MAADOITUSTUOTETTASI:

Jos esim. lakana tuntuu toimivan vain kumisen "lätkän" kohdalta, voi olla, että se ei saa kunnolla kosketusta lakanan hopealankoihin. Voit nitoa tavallisella nitojalla "lätkän" tiukemmin lakanaan kiinni, juuri lankojen kohdalta.

Jos koko lakana on hiipunut, voit kokeilla tätä yksinkertaista keinoa. Liuota 2 dl ruokasoodaa 5 litraan lämmintä vettä. Kääri lakana foliopaperin sisään ja laita veteen niin, että se on kokonaan veden alla. Anna paketin olla vedessä muutama tunti. Pese sen jälkeen lakana normaalisti.

Myös maadoitusjohdon tuotteen puoleinen pää tai tuotteen neppari voi tarvita välillä puhdistusta. Ihon rasva voi haitata niidenkin toimintaa.

MIKÄ NEUVOKSI, JOS MAADOITTUMINEN EI TUNNU TOIMIVAN?

Maadoittumisen aloittaminen
Monet ihmiset kertovat voivansa ja nukkuvansa paremmin aloitettuaan maadoittumisen. Joskus muutokset ovat dramaattisia ja tapahtuvat nopeasti. Joskus ne ovat hitaita ja hienovaraisia. Optimaalisen terveet ja hyvin nukkuvat ihmiset eivät välttämättä huomaa mitään merkittävää, mutta he hyötyvät joka tapauksessa niistä lukemattomista tavoista joilla maadoittuminen vaikuttaa kehoon. Paljon harjoittelevat ja kilpailevat eliittiurheilijat kertovat usein toipuvansa nopeammin kilpailuista, treenauksesta ja vammoista.

Kaikilla muutoksia ei kuitenkaan tapahdu, joten tämän yhteenvedon tarkoituksena on tarkistaa, mikä on selitys sille, että maadoittumisen aloittaminen ei ole tuonut odotettuja tuloksia. Toivomme että olet lukenut Maadoittuminen-kirjan ja mahdollisesti muita maadoittumista käsitteleviä artikkeleita, jotta olet hyvin perillä siitä mitä kehossasi tapahtuu kun aloitat maadoittumisen.

Ongelma sähköjärjestelmässä
Ensimmäiseksi sinun tulee tarkistaa, että maadoitustuotteesi on kunnolla maadoitettu. Voit tehdä tämän maadoitustesterin avulla. Talossasi saattaa olla maadoittamaton sähköjärjestelmä, tai joku yksityinen pistorasia, jota ei ole maadoitettu siitä huolimatta, että siinä on maadoitetulta näyttävä pistorasia. Monet kodit, etenkin vanhemmat ennen 1990-lukua rakennetut, ovat maadoittamattomia tai niissä saattaa olla vain muutama maadoitettu pistorasia, esimerkiksi keittiössä ja kylpyhuoneessa.

Vaihtoehdot: Käytä maadoituspuikkoa tai kysy neuvoa sähköasentajalta.

Maadoituspuikon mukana tulee 12 metrin pituinen maadoitusjohto, joka voidaan kiinnittää maadoituslakanaan, mattoon tai rannekkeeseen tai muuhun maadoitustuotteeseen. Puikko työnnetään maahan ikkunan alla ja johto vedetään sisälle talon ikkunan tai läheisen oven kautta. Sitten vain kiinnität johdon maadoitustuotteeseesi.

Ongelma maadoituspuikossa
Muutamat ihmiset ovat sanoneet käyttävänsä maadoituspuikkoa ilman mitään vaikutuksia. Syynä saattaa olla kuiva maaperä. Jos asut sellaisella alueella, suosittelemme, että kastelet maadoituspuikon parin viikon välein. Pidä puikkoa ympäröivä alue kosteana. Tämä parantaa kuivan maan johtavuutta.

Eräs henkilö luuli yhdistäneensä maadoituspuikon maahan, mutta kyseessä olikin paksu kerros multaa maan tasalla olevalla parvekkeella. Kun puikkoa siirrettiin noin metrin päähän ja se yhdistettiin varsinaiseen maahan, maadoitusjärjestelmä toimi täydellisesti. Kukkaruukkuun laitettu maadoituspuikko on kyllä mullassa, mutta se ei ole yhteydessä maahan!

Tarkista maadoittumistuotteesi
Tarkista että maadoittumistuotteesi johtaa Maan energiaa oikein. Tähän tarkoitukseen voit käyttää maadoittumisen toimintatesteriä. Yhdistä testeri kunnolla maadoitettuun pistorasiaan ja aseta se suoraan maadoittumistuotteesi päälle. Varmista myös, että tuote on maadoitettu. Painamalla Press-painiketta pikaisesti syttyvä vihreä valo kertoo, että testeri on kunnossa. Kun testaat tuotetta, laita testeri sen päälle ja paina Press-painiketta koko ajan. Jos vihreä valo palaa, on kaikki kunnossa. Lakanaa testatessasi saatat joutua painamaan testeriä lujemmin lakanaa vasten jotta valo syttyy. HUOM! Ihon rasva voi myös haitata testerin toimintaa, joten testerin alapuolella oleva "pyörylä" kannattaa joskus puhdistaa.

Suoran ihoyhteyden puuttuminen
Joskus ihmiset asettavat maadoituslakanan tai maton vuoteeseensa aluslakanan alle. Tällöin maadoitus ei toimi niin hyvin. Suora ihoyhteys maadoitustuotteeseen on suositeltavaa.
Vaikka ihmiset hikoilevat yön aikana ja tämä kosteus saattaa päästä aluslakanan läpi ja luoda näin johtavan kanavan kehon ja maadoitustuotteen välille, hikoilun määrä vaihtelee ihmisestä toiseen. Tästä syystä suosittelemme suoraa ihokontaktia. Jos käytät vuoteessa maadoitusmattoa, ota huomioon, että jalkasi saattavat siirtyä siltä pois yön aikana.
HUOM! Uudet tuotteet toimivat myös toisen kankaan läpi (Sleep Deep maadoitusalusta ja tyynyliina sekä GroundedBeauty-maadoitusmatto).

Nestevajaus
Monet ihmiset eivät juo tarpeeksi vettä päivän aikana ja kärsivät nestevajauksesta. On huomattu, että ihmiset, jotka eivät juo tarpeeksi vettä eivät hyödy maadoittumisesta samalla tavalla kuin riittävästi vettä juovat ihmiset.

Entä jos tuote ei sittenkään toimi – stressin vaikutus ?
Huolimatta siitä kuinka maadoittunut ihminen on, akuutti ja krooninen stressi saattaa päihittää maadoituksen vaikutukset hyvään uneen ja hyvinvointiin. Näin voi käydä huolimatta siitä, että maadoitus vähentää fysiologista stressiä. Huolet, ärtyneisyys, jännittyneisyys ja suru rasittavat kehoa ja saattavat peruuttaa maadoituksen hyödyt. Krooninen stressi on ykköstekijänä äkkikuolemissa, unettomuudessa ja masennuksessa ja se myös nostaa verenpainetta. Pyri siis kaikin keinoin vähentämään stressin aiheuttajia elämässäsi.

HUOM!

Maadoitustuotteiden maahantuojana ja myyjänä TiedonPortaat voi luvata tuotteiden käyttäjälle vain sen, että maadoittuminen tapahtuu, kun tuotteita käytetään oikein. Mahdolliset terveysvaikutukset ovat yksilöllisiä.

Tuotteet eivät korvaa lääketieteellistä hoitoa. On suositeltavaa keskustella hoitavan lääkärin kanssa ennen tuotteiden käyttöönottoa.

TUOTTEET EIVÄT TOIMI SÄHKÖLLÄ. TUOTTEISIIN KIINNITETTÄVÄSSÄ JOHDOSSA ON SADAN KILO-OHMIN VASTUS.